Opatření v souvislosti s epidemií COVID-19

06.03.2020 22:25

Vážení přátelé,

v odkaze pod textem najdete Doporučení pro poskytovatele sociálních služeb v souvislosti s epidemií COVID-19. NRZP ČR je poskytovatelem sociálních služeb, ale pouze poradenství. Vzhledem k situaci jsme se s vedoucí poradenství dohodli na tom, že poradenství v poradnách NRZP ČR bude poskytováno pouze telefonické a emailové s tím, že osobní návštěvy klientů s poradci budou omezeny do odvolání.

To samo také platí pro distribuci euroklíčů na kontaktních místech Národní rady osob se zdravotním postižením ČR. Euroklíče se nyní budou vydávat pouze tam, kde je vydávají úřady práce nebo městské úřady. Adresy Úřadů práce a městských úřadů naleznete na odkaze:  https://www.eurokeycz.com/13_kraje.html.

Vážení přátelé, tato opatření jsou dělána proto, že na pracovištích NRZP ČR je větší procento pracovníků s různými zdravotními postiženími a chceme je tímto opatřením bránit. Uvědomujeme si, že situace není nijak dramatická, ale vzhledem k tomu, že není možné sehnat pro pracovníky roušky, respirátory ani dezinfekční prostředky, řešíme tuto situaci náhradním způsobem.

Pracovníci v poradnách budou připraveni zodpovědět vaše telefonické či emailové dotazy. Jakmile toto opatření skončí, dáme všem vědět.

Věřím, že tato opatření většina z vás pochopí.

Přeji vám všechno dobré.

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Odkaz pro stažení dokumentu Doporučení pro poskytovatele sociálních služeb v souvislosti s epidemií COVID-19:

https://nrzp.cz/wp-content/uploads/2020/03/doporuceny_postup_COVID19.pdf